Tussen de gangen – wo 3 aug. 2005

Reces wil zeggen: vacantie. Maar de GroenLinks-fractie staat nooit helemaal op non-actief. Ook deze zomer blijven een aantal dossiers gewoon doorgaan. Zoals de dreigende sloop van een groot deel van Rijksmonument de Beyerd, de sloop van tientallen woningen in de wijk Wisselaar en de uitkomsten van de Milieu-Effect-Rapportage Teteringen, die nog wel eens roet in het eten van het college zou kunnen strooien.

De fractie kwam bijeen om het over deze zaken te hebben. De fractie, dat zijn in dit geval de enthousiastelingen Piet Hein, Christ en ondergetekende. Die middag een brief de deur uit gedaan waarin we het college verzoeken een duidelijk oordeel van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg te vragen over de sloopplannen. Ofwel, is het nou ja of nee.

De plannen rond het Museum voor Grafische Vormgeving beginnen inmiddels al aardig ingewikkeld te worden. Wie het naatje van de kous wil weten, verwijs ik door naar het meest recente Beyerd-artikel op de website van GroenLinks.

De rest van de dag nog wat gewerkt aan de voorbereiding van een radiouitzending en enkele platenzaken afgestruind. ’s Avonds uit eten geweest met mijn moeder en oom Pascal en daarna nog wat gedronken. Uiteindelijk belandden Pascal en ik nog in Dok19 om ons te laven aan enige Erdingers, waar ik tot mijn grote verassing Sebi tegenkwam, die nog geen slaapplek in Breda had weten te regelen. Met die toevallige ontmoeting was ook dat probleem weer snel opgelost.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *