Kenya (3) – wo 30 nov. 2005

Korte update voordt ik komend weekeinde alle verhalen eens uitgebreid op dit log zal gaan zetten.

Het afgelopen weekeinde heb ik in Uganda doorgebracht in het prachtige plaatsje Jinja aan de oevers van de Nijl. In Uganda is het Nijlwater nog vers en zelfs drinkbaar, alhoewel de GGD je dat waarschijnlijk zal afraden (gewoon toch doen hoor!).

Doel van de reis naar Uganda was een 30 kilometer lange raft langs vele watervallen, stroomversnellingen en waterkolken. Drie keer omgekieperd en enkle gewonden; boot- en reisgenoot Gavin had een schouder uit de kom, Joke hardnekkige spierpijn (maar eigenlijk pas de volgende dag), Connor een zwaar verbrande en gezwollen voet en ik letterlijk tweedegraads brandwonden op mijn bovenbenen, ter grote van een 45-toerenplaatje. Hierover later meer in mijn boek “how I survived Afrika without sunscreen”, deel drie van de omnibus “Sunburns all over the world”

Heroïsch als we ons voelden besloten we die avond in de kroeg de volgende dag meteen nog maar iets raars te doen. Met een elastiek aan je been de Nijl inspringen (bungeeeeee) leek ons op dat moment een goed idee. Dat we daar de volgende ochtend heel anders over dachten, maakte voor de boeking van de bungee-toren weinig meer uit. Ook hier later meer over.

De laatste dagen van de vacantie zal ik met Jaap wandelend doorbrengen. We reizen straks waarschijnlijk af naar Cabarnet, een heuvelachtig gebied niet al te ver van Eldoret. Vrijdagavond in Nairobi zullen we nog proberen Zebra te eten bij ‘The Karnivore’ (ten zeerste af te raden voor vegetariërs), alvorens mijn vlucht KL566 om exact 23.25 locale tijd richting Amsterdam zal vertrekken. Eventuele aanslagen met behulp van passagiersvliegtuigen dus graag op een ander moment plannen, of liever nog helemaal niet.

Kwaheri,
Selçuk

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Kenya (3) – wo 30 nov. 2005”

  1. Wauw! ben erg benieuwd naar de rest van je verhalen. Uganda lijkt me schitterend. Zelf denk ik Afrika zonder zonnebrand niet te kunnen overleven, heel dapper of ongelofelijk stom van je. Binnenkort een biertje onder het genot van jouw reisverhalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *