Lay out – zo 8 jan. 2006

Jarenlang heb ik de lay-out van de GroenLinks-nieuwsbrief gedaan. Zo’n vijftien edities, om precies te zijn. Ik ben er bijna vanaf. Eindelijk is er iemand uit de afdeling die mijn taakje wil gaan overnemen.

Dat werd dus een inwerkcursus Quark Xpress. Want wie denkt dat je een nieuwsbrief ook best in WordPerfect of, erger nog, Word kan opmaken, heeft zijn computerrijbewijs duidelijk nog niet gehaald.

Vroeger printte je het resultaat nog zo scherp mogelijk uit op volstrekt maagdelijke A4-tjes om ze daarna in een ogenschijnlijk volstrekt onlogische volgorde aan elkaar te plakken tot A3 en in een plastic insteekmapje naar de kopiëerwinkel te brengen om ze er daar dan weer een boekje van te maken in, als het meezit, wèl een logische volgorde. later werden dat illustrator-bestanden die op ZIP-disc werden aangeleverd. Gelukkig bestaat er tegenwoordig breedband internet en zoiets als PDF. Je hoeft je huiskamer niet meer uit.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *