Meer Lijsttrekkersdebat – za 28 en zo 29 jan. 2006

Vorige week mochten de lijsttrekkers al eens opdraven. Deze week werd het helemaal druk. Zowel de zaterdag als de zondag waren gereserveerd voor de opname van de opkomstbevorderende tv-uitzendingen van de lokale omroep BRTS. Het is maar de vraag of de grijze koppen van de gemiddelde Bredase politicus opkomstbevorderend zullen werken. Daarom dat iedereen ook eerst bij de grime langs moet.

Voor de debatten waren alleen de zittende partijen uitgenodigd. Nieuwe partijen als de Multiculturele partij, Open&Eerlijk, Ons Nederland en lijst Paul Hagenaars mochten niet meedoen. Dat tot grote woede van vooral Open&Eerlijk, die graag aan het debat hadden meegedaan. Als compensatie mochten de nieuwe partijen wel in korte blokjes van twee minuten tijd hun eigen standpunten presenteren. De Multiculturele deed dat met een eigen handicam op locatie, Ria Bos van Ons Nederland aan een bekend tafeltje met bloemstukje dat kennelijk nog uit de failliete boedel van NOB-decor gered kon worden. Paul Hagenaars bedankte voor de eer, en datzelfde gold voor Open&Eerlijk, die graag in tweetallen hun standpunten hadden verkondigd, maar dat niet mochten van de redacteur annex voorzitter van de BRTS.

In de pauzes van de bijeenkomsten was er nog even tijd voor overleg. En zo kon het gebeuren dat PvdA-raadslid Henk Snier, Hanneke van Maanen van de VVD en ikzelf een afspraak maakten om nog eens over het onderwerp horeca-sluitingstijden te discussiëren. Want, zo vonden we met z’n allen, het kon toch niet zo zijn dat ondanks een raadsmeederheid voor verruiming, het CDA zijn zin zou krijgen door het onderwerp maar van de agenda af te halen. En dat was precies wat er de afgelopen maanden gebeurd was (zie weblog ma 20 juni 2005 en do 23 juni 2005).

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *