Breda Noord – ma 20 febr. 2006

Pastor Hopman had een debat georganiseerd in de ontmoetingsruimte van zijn parochiekerk in Breda Noord. Alle partijen, met uitzondering van ONS Nederland en Lijst Paul Hagenaars, waren vertegenwoordigd. Toch kwam het debat niet echt van de grond.

Sommige politici begonnen te klagen. De bewoners waren langer aan het woord dan zijzelf. Waarom zijn we dan toch uitgenodigd, vroeg het CDA op een gegeven moment. Onzin, vond ik. Het is goed om, ook in verkiezingstijd, goed naar mensen te luisteren. En aangezien de meeste partijen nooit oog hebben voor Breda Noord, grepen de bewoners nu hun kans.

Het was vooral een luisteravond geworden. En hoewel veel bewoners er politiek wellicht niet veel wijzer van zijn geworden, hebben ze hun eigen vragen en problemen onder de aandacht kunnen brengen. Jammer alleen, dat er van de 19.000 wijkbewoners er maar zo’n 120 in de zaal zaten.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *