Campagne (3) – zo 5 mrt. 2006

Zondag, twee dagen voor de verkiezingen. Vandaag een afsluitend lijsttrekkersdebat voor de publieke lokale omroep met alle lijsttrekkers. Ik weet niet hoe de kijkers het beleefd hebben, maar volgens mij was het het meest saaie debat tot nu toe.

De opzet was helemaal verkeerd. In tweetallen moesten de lijsttrekkers het tegen elkaar opnemen. Maar de redactie van de BRTS had het nieuws de afgelopen weken kennelijk niet gevolgd. Hadden ze dat wel gedaan, wisten ze dat de PvdA en de VVD al een week met elkaar overhoop liggen over het armoedebeleid. Desondanks werden deze partijen niet tegenover elkaar gezet. GroenLinks en Breda’97 nemen al enige tijd stelling tegen het onverantwoorde financiële beleid van CDA-wethouder Janus Oomen. Maar toch mocht geen van onze partijen het opnemen tegen het CDA. Sterker nog: Breda’97-frontman Cees Schoenmakers werd tegenover mij gezet. En laten onze twee partijen nu de afgelopen periode juist regelmatig met elkaar hebben samengewerkt. We hadden dan ook geen zin elkaar daar zwart te maken. In de politiek maak je geen vrienden, maar je moet van de mensen met wie je het regelmatig eens bent ook geen vijanden willen maken.

Eigenlijk kwam het debat pas van de grond toen alle lijsttrekkers plenair met elkaar in debat gingen. Helaas had de redactie daar maar twintig minuten voor uitgetrokken. Dus toen het eindelijk ergens over ging, werd het tijd voor de aftiteling. Een gemiste kans voor de producenten van deze uitzending. Ze hadden beter het debat van afgelopen vrijdag kunnen uitzenden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *