Informatie – di 28 mrt. 2006

De resultaten van de informatie werden eerst in een besloten vergadering teruggekoppeld aan de onderhandelingsdelegaties. Daarna volgde een openbare vergadering, waar diezelfde informatie openbaar gemaakt werd. Uitkomst: Breda gaat werken aan een coalitie tussen PvdA, CDA, Breda ’97 en GroenLinks.

Nadat de informateur de afgelopen twee weken de inhoudelijke punten van de verschillende partijen had geïnventariseerd en tevens had gevraagd wie wel en wie niet met elkaar wilden samenwerken, presenteerde hij zijn eindconclusie: er waren nog twee serieuze alternatieven over: een college tussen PvdA, CDA, Breda’97 en GroenLinks of een college tussen PvdA, VVD, Breda’97 en GroenLinks. Op basis van de inhoudelijke overeenkomsten adviseerde hij te kiezen voor de eerste optie. Daartoe werd dan ook besloten. Een bittere pil voor de VVD, die in de verkiezingen procentueel gewonnen had. Op zich kan ik me een samenwerking met de VVD prima voorstellen. Inhoudelijk waren de verschillen met het CDA gewoon domweg kleiner.

Voor SP en D’66 was het resultaat ook niet naar tevredenheid. Aangezien wij ze nooit hebben uitgesloten, zullen anderen dat gedaan hebben. Ieder mag zelf proberen te analyseren wie dat geweest zouden kunnen zijn.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *