Übersexueel – vr 31 mrt. 2006

Marian Salzman heeft begin deze week de meterosexueel afgeschaft. Terwijl haar vorig jaar met veel poeha gelanceerde metro-man een verademing was in het straatbeeld en in het maatschappelijk functioneren. Voor homo’s in ieder geval.

Sinds de introductie van de metro-man konden homo’s ongestoord poeders, crème’s en moisturizers kopen bij dure drogisten die tot voor kort nog enkel het bastion van vrouwen en mode-nichten waren. Een homo kon ongestoord met een bonte verzameling aan fag-hags over straat: de metro-man had immers ook een vrouw als beste vriend. Eindelijk nam het percentage fatsoenlijk geklede mannen in het straatbeeld toe. Massaal trok de Bredase metro-man naar Tilburg omdat H&M daar ook een fatsoenlijke mannenafdeling heeft. En ongestoord kon ik mijn eigen spiegelbeeld in sprankelende etalage-ramen bekijken om te zien of mijn haar nog goed zat. Dankzij de metro-sexueel kon de homo eindelijk onopvallend zichzelf zijn.

Het had ook wel een nadeel: de bij mij toch al niet optimaal functionerende gaydar kreeg het moeilijk. Maar tegen een metro-man mag je best zeggen dat je hem leuk vindt. Hij is namelijk gevoelig genoeg om je niet meteen in elkaar te slaan.

Het is voorbij. De metro-man is vervangen door de übersexueel. Een man die een halve kilo vlees prefereert boven twee ons groente en twee stuks fruit. Een man die Bavaria drinkt, een buikje heeft en borsthaar. En, worst of all, een snor. ieeuw! De hermafrodiet moet terug in de kast.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Übersexueel – vr 31 mrt. 2006”

  1. als man hoef ik mij niet te bewijzen,ik ben wie ik ben,hoef niet aan een beeld te voldoen.
    ik wil vooral mezelf zijn en veel vlees eten,ik eet om meerdere keren geen dode dieren.
    ik denk maar zo,wie nee tegen mij zegt,doet zichzelf en soms mij ook tekort.

    wees niet gevoelig voor trends,de commerciele jongens,die veel geld willen maken,alle goeds,stijneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *