Dag Marijke – di 23 mei 2006

Marijke Vos nam afscheid van de Tweede Kamer. Ze is wethouder geworden in Amsterdam. Het einde van twaalf jaar kamerlidmaatschap, dat haar de waardering van milieuorganisaties, later vluchtelingenorganisaties en nog later zo’n beetje de gehele Nederlandse bevolking heeft opgeleverd.

Hoe wordt je als GroenLinks-politicus populair? Door voorzitter te worden van de parlementaire enquêtecommissie ‘bouwfraude’. Of eigenlijk ‘bouwnijverheid’, zoals hij eufemistisch genoemd werd.

Minder populair zal ze zijn bij de bouwbedrijven zelf. Zij vinden politici namelijk alleen maar leuk als ze dure dingen willen laten neerzetten, gemaakt van veen beton. Maar tegen Marijke waren ze niet opgewassen, ze heeft er tijdens haar enquêtedagen zelfs eentje aan het janken gekregen.

Er werd gelachen, gespeeched en gedronken. De ene anekdote volgde na de ander. En na het officiële deel ging het afscheid verder op een terras aan het Plein. De Tweede Kamer zal haar nog missen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Dag Marijke – di 23 mei 2006”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *