Tropenrooster – di 4 juli 2006

Onder tropische temperaturen is in Nederland het kabinet gevallen. Kennelijk was het te warm, want als ik de kranten mag geloven (ik zat tijdens de val op Rock Werchter en heb van de debatten derhalve weinig meegekregen) werd het debat op een gegeven moment nogal oververhit. De motie Halsema, die om aftreden van Verdonk vroeg, is de aanzet van de val geweest, maar de steun van coalitiepartner D’66 voor deze motie was de aanleiding voor de crisis.

Ik was dan ook erg benieuwd hoe de sfeer die dinsdag in de Tweede Kamer zou zijn. Die was opvallend rustig. Iedereen had weliswaar zijn normale bezigheden direct uit zijn of haar handen laten vallen om zich in te kunnen zetten voor de aanstaande verkiezingen, maar niemand wist precies wat ze dan wèl moesten doen. Enigszins vergelijkbaar met wat er gebeurt als je uit een donkere ruimte ineens naar buiten stapt. Je moet eerst even een paar keer knipperen voordat alles je weer helder voor ogen staat.

Het zomerreces heb ik maar vast uit mijn hoofd gezet. Veel vrije dagen zal ik tot het moment van de verkiezingen wel niet kunnen opnemen. En dat doet me dan toch weer een beetje denken aan vorig jaar, toen dit kabinet ook al de oorzaak was van mijn gebrek aan vakantie. Toen waren het de omroepplannen van Medy van der Laan die roet in het eten gooiden (zie blog do 11 aug. 2005).

Net als bij het kabinet werd het ook de Nederlandse Spoorwegen te heet onder de voeten. Om 17.20 zou ik samen met Jan Baanstra van jeugddansgezelschap De Stilte naar Breda rijden om hun situatie te bespreken. Die trein reed niet, dus we besloten ergens wat te drinken en een uur later naar Breda af te reizen. Ook die trein reed niet en dus wilden we, op advies van de stationspeaker, de stoptrein richting Dordrecht nemen. Uit die trein stapte net Piet Hein, die ons juist adviseerde dit niet te doen: hij kwam zojuist vanaf Holland Spoor waar zo’n beetje elke reiziger was gestand. We namen de trein via Utrecht, die ook flink vertraagd was en nog ruim dertig minuten op Den Haag bleef staan.

De snelheid waarmee de trein naar Utrecht reed was minder dan stapvoets en de trein reed ook nog, door een wisselfout, langs Woerden, waardoor deze eerst weer even moest omdraaien. Om 19.34 kwamen wij aan in Utrecht, waar de rest van de reis redelijk voorspoedig verliep. Om 21.16 kwam ik aan in Breda, bijna drie uur later dan de bedoeling was geweest.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Tropenrooster – di 4 juli 2006”

  1. Het wordt tijd dat die bekrompen Balkenende ook eens het veld ruimt. Met een kabinet met gedoogsteun van LPF en christelijk rechts wordt het land er niet leuker op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *