Homo Communis – za 19 aug. 2006

barbecue

Het begin van het nieuwe politieke seizoen wordt in Breda traditiegetrouw ingeluid met een barbecue. Dit maal op landgoed Anneville. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er deze keer nogal tegenop zag. Maar zoals wel vaker blijkt het, als ik er dan eenmaal ben, best mee te vallen.

En zo vetlede raadslid Patrick Ernst over zijn drie-sterrenvacantie in Frankrijk met gepofte aardappel met truffel à 110 euro. Bleek André Lips in zijn zomerhuisje in Zeeland geweest te zijn. En was Ine van Hasselt al weer bezig met het plannen van haar wintervacantie. Of ik nog ergens geweest was. ‘Tsja, Den Haag’. ‘Een dagje of een weekeinde?’ ‘Nee, werken’.

Iets na negenen belde Joris, of ik, als ik langs kwam voor hem nog even een pakje sigaretten kon meenemen. Soms moet je iets achter de hand hebben als je zonder scheve gezichten de barbecue weer wilt kunnen verlaten.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *