Homo Dubitans – ma 7 aug. 2006

Het zijn van die vragen waar je vaak niet bij stilstaat. Opmerkelijkheden die desondanks onopgemerkt voorbijgaan. Maar weet iemand waarom er vrolijke, dansende kinderen op het keukenpapier van de Appie gedrukt staan?

Als ik keukenpapier nodig heb is er doorgaans iets vervelends gebeurd: ik heb iets gemorst. Dar is ook meteen het enige waar ik de keukenrol ooit voor nodig heb. Ik doe al een jaar met dezelfde rol en die is pas half op. Een heel enkele keer smokkel ik en gebruik ik zo’n zacht absorberend velletje ook als zakdoek.

Maar dat is geen verklaring voor de vrolijke, dansende kinderen. Of zou het zijn dat vrolijke, dansende kinderen stiekem eigenlijk mormels zijn die dankzij hun gebrekkig oorzakelijk denken altijd het hele huis vies maken. Waarna dan de ijverige huismoeder, gewapend met een keukenrol, vlijtig gaat zitten schoonmaken.

Kinderen, ze worden pas draaglijk als zij in hun eigen keukenpapier kunnen voorzien.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *