Homo Bibens – di 14 nov. 2006

de staking van morgen

De tourbus van Femke stond vandaag op de Haagse Hogeschool. Dat kwam goed uit, want zo kon ik na het bezoek nog even naar mijn werkplek op de Tweede Kamerfractie. Ik had mijn bureau al in tijden niet gezien.

’s Avonds stond er in Breda een rondetafelgesprek met de politie op de agenda. Onderwerp: de horecasluitingstijden en de mogelijke consequenties die een verruiming van de openingstijden heeft voor de openbare orde en veiligheid. De politie schetste een aantal interessante scenario’s die we zouden kunnen toepassen als de raad in meerderheid kiest voor verschuiving van de horecastijden.

We hadden ook een gesprek met de horeca gepland over dit onderwerp om hun kant van de zaak te bekijken. Deze is door voorzitter Peter Werther van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland eenzijdig afgezegd. Werther heeft ruzie met de gemeente, zo zegt hij zelf, en overleg met de gemeenteraad ziet hij dus niet zitten. Jammer, want we hadden graag gekeken welke scenario’s de horecaorganisatie wel en niet ziet zitten bij verruiming van de openingstijden. Gelukkig ken ik zelf nog redelijk wat uitbaters die zich niet zo vertegenwoordigd voelen door KHN en mij best willen vertellen hoe zij over het horecabeleid van Breda denken. Dat wordt de komende tijd dus weer veel in de kroeg zitten.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Bibens – di 14 nov. 2006”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *