Homo Percussus – wo 15 nov. 2006

scholierendebat

In de vier grote steden staakten de chauffeurs van het Openbaar Vervoer. Geen bussen en trams dus. De bus staakte een dagje mee op het malieveld. Ik kon wederom een halve dag aan de slag bij mijn Haagse collegae.

Die avond gaf ik acte de présence op het Stedelijk Gymnasium in Breda. De leerlingen hadden een verkiezingsavond georganiseerd. Aan mij de vraag of ik GroenLinks wilde vertegenwoordigen. In een één op één-debat mocht ik het opnemen tegen oud-raadslid en VVD-kamerkandidaat Cees Meeuwis. Als ik de reacties uit het publiek mag geloven kwam ik daar, ondanks de vermeende rechtse wind die er tegenwoordig hangt op het Stedelijk, behoorlijk goed vanaf. Dat hoorde ik althans later van Lothar, die daar overigens meten aan toevoegde zelf niet zo gecharmeerd te zijn van mijn GroenLinkse ideeën.

Thuis aangekomen, ging ik aan het werk. Er moest nog een video-journaaltje gemonteerd worden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Percussus – wo 15 nov. 2006”

  1. uitslag van de scholierenverkiezing op het Stedelijk Gym: http://secure.publiek-politiek.nl/sv2007/stemmen/uitsl_main.php?action=s_compare_e&hidden_school_id=931&hidden_verkiezing_id=8&select_comparison_entity=l&submit_comparison_entity=vergelijken

    (ik weet niet zeker of de link het doet, anders moet je even op gymnasiumbreda.nl kijken)

    Lothar had gelijk (wat betreft de politieke avond dan :)), ook de rechtsstemmende leerlingen waren het erover eens dat jij de beste politicus was die avond. GroenLinks is bij ons dan ook de éénnagrooste partij geworden! Hoe vond jij het?!

    [sÇ: was een hartsikke leuke avond. Vond dat jullie het echt goed voor elkaar hadden met de organisatie]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *