Homo Liberus – vr 17 nov. 2006

scarecrow 

Onverwacht had ik een vrije dag. Mijn collegae hadden besloten dat ik thuis moest blijven. Dat ik thuis om vijf voor acht werd wakker gebeld om een persbericht op de site te zetten en daarna nog reclamespotjes moest gaan monteren, nam ik op de koop toe.

Zelfs mijn afspraak met de wethouder kon gewoon doorgaan, alhoewel ik door het monteren (tegen deadlines aanwerken is één van mijn specialiteiten) wel iets later was dan gepland. Ik deed boodschappen, draaide een was, haalde de stofzuiger eens door de woonkamer, lapte het aanrecht en verwisselde het beddengoed. Iets dat ook al weken niet was gebeurd. Het leek me zelfs wel een goed idee om eens bij mijn moeder langs te gaan, maar die bleek net een dagje sauna met vriendinnen gepland te hebben. Om vier uur besloot ik een wandeling door de binnenstad te maken, bezocht een uur of wat later mijn platenzaak om het nieuwe album van Tom Waits aan te schaffen en keerde met vriend, dj en platenverkoper Gert-Jan terug naar huis, die zichzelf had uitgenodigd om bij mij te komen eten.

Het nieuwe album van Waits hield me uit mijn slaap. Het zijn drie ceedeetjes, dus die heb je niet zomaar uit. Lag ik geheel tegen alle bedoelingen in toch nog laat op bed.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *