Homo Nocens – zo 4 febr. 2007

ontmoetingshal

En ineens werd het gezellig. De bewoners van het studentenhuis kwamen tegelijkertijd binnen. Aldus verplaatste het bier drinken zich naar de gang, strategisch gelegen tussen voordeur, slaapkamers en koelkast.

Waar ik me aanvankelijk niet zozeer van bewust was, was het feit dat ik onder een rookmelder stond. En toen ik dat wel in de gaten had, niet van het feit dat het ding onderdeel uitmaakte van een breder brandmeldsysteem. In de veronderstelling te maken te hebben met een brandalarm type Blokker (even de batterij eruit en hij is weer stil) blies ik recalcitrant mijn rook in de richting van het plafond.

Mis. Enigszins vertraagd weliswaar begon het hele studentenhuis, inhoud zo’n zestig kamerbewoners, te loeien. Aan mij de taak om in de gang te gaan verkondigen dat het loos alarm was. In studentenkringen heet zoiets een ’tosti-alarm’.

Gelukkig hoefde de brandweer niet te komen. Met een speciale code kan het brandalarm ook weer uitgeschakeld worden. En kon onze gangbijeenkomst, inmiddels rookvrij, worden hervat.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Nocens – zo 4 febr. 2007”

  1. Nog even en er komt een rookverbod voor gangen van studentenhuizen.

    [sÇ: Rookverbod?? Peer, waar haal je toch al die belachelijke ideeën vandaan?]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *