Homo Furibundus – di 22 mei 2007

don't panic

’42’, zei hij nadat ik hem ‘alles’ had geantwoord op zijn vraag wat ik dan allemaal wilde weten. Enkele seconden keken we elkaar indringend aan.

Als mensen elkaar langer dan zes seconden diep in de ogen aankijken, zijn er enkele dingen mogelijk. De meest waarschijnlijke mogelijkheid is dat ze gaan vechten, een andere mogelijkheid is dat ze gaan zoenen. Er is echter nog een derde, zeer onwaarschijnlijke mogelijkheid dat beide personen fan zijn van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. En laat dat nu precies het geval geweest zijn.

Wie er plotseling achter komt dat zijn gespreksgenoot een mede-fan is van het mooiste dat de cult ooit heeft voortgebracht, loopt het risico de rest van de avond citaten uit te wisselen. Dat kan variëren van de uitleg van ‘the sombody-elses-problem-field‘ tot de ‘shoe-event horizon‘ of de populatie van het universum. Eén van mijn persoonlijke favorieten is de scene met ‘Agrajag‘. En nu ik dat schrijf wil ik er eigenlijk nog dertig opnoemen en realiseer ik me dat het onmogelijk is één stuk als favoriet te bestempelen.

We kwamen niet aan het uitwisselen van veel citaten toe. De Hitchhiker-fan was naast knap en aardig die avond immers ook mijn barman, en met mij die van vele anderen. Het kon niet lang uitblijven dat iemand wat zou bestellen. Even hoopte ik nog op een pan galactic gargle blaster, maar het werd uiteindelijk toch gewoon een pilsje.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Furibundus – di 22 mei 2007”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *