Homo Optans – zo 8 juli 2007

echte mannen

Het leven bestaat uit keuzes. Soms relatief makkelijke keuzes, soms moeilijke. Want wordt het de finale van Wimbledon, of de eerste etappe van de tour.

Ik vindt wielrennen een best aardige sport om een beetje te volgen. Maar om nu te zeggen dat ik alle klassiekers uitgebreid voor de televisie ga volgen, nou nee. De tour echter, is iets anders. Magisch. Waar helden geboren worden, waar helden van hun voetstuk vallen. Een groots spel vol intrige, kongsis en oplichterij, maar ook vol heroïek en sportiviteit. De tour is het koningsnummer van het koersen.

Met tennis heb ik aanmerkelijk minder. Het is weliswaar ook man tegen man, maar minder meeslepend. De sport gaat feitelijk niet vooruit. Gevangen in een veld van nog geen tweehonderd vierkante meter.

Simpele keuze dus, zou je zeggen. Het wordt de Tour de France. Maar Rafael Nadal stond in de finale. En die is helemaal niet zo onaantrekkelijk. Dus keek ik toch maar de hele middag tennis. En toegegeven, ook al won Rafa niet, het was een ontzettend mooi en spannend potje tennis.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Homo Optans – zo 8 juli 2007”

 1. Voor mijzelf is de keuze erg gemakkelijk. Beide niet kijken. Maar volgens mij hebben we dit topic ook al live aangeraakt.

  Nou moet ik wel eerlijk toegeven dat ik bij toeval wel iets van de Wimbledon reclame heb gezien. Maar dat was min of meer per ongeluk…

  [sÇ: reclame? Wie heeft het hier over reclame?]

 2. Hier krijgt de Tour voorrang hoor! Jammer dat de doping stories deze sport kapot maken.
  Mijn favoriet is, hoe kan het ook anders, Tom Boonen :-) Vinokourov vind ik ook een lekker din… huh ik bedoel goeie sportman! ;-)

  [sÇ: In Vlaanderen gaat het koersen boven alles. Ik had niet anders verwacht.]

 3. oh…ik bedoelde finale… hoe kwam ik nou op reclame? Het klinkt wel een beetje hetzelfde…

  Ik heb dus wat van die finale meegekregen!

  [sÇ: er is ook zoveel reclame dat het nauwelijks nog van de reguliere programmering onderscheiden kan worden.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *