Homo Spatians – zo 10 juni 2007

Markdal

Om het Markdal, één van de mooiste stukken natuur in Breda, wat meer onder de aandacht te brengen, had GroenLinks een natuurwandeling georganiseerd. Als fractievoorzitter mocht ik natuurlijk niet ontbreken bij deze educatieve tocht.

De wandeling werd begeleid door een gids van het Instituut voor Natuureducatie. Die, toegegeven, werkelijk alles wist over de blaartrekkende boterbloem, de dwergbies en de Canadese gans. Nadeel daarvan was dat we om de tien meter moesten stoppen om weer een ander wonder van de natuur te bestuderen. En ik ben dan toch iemand die liever flink doorstapt.

Voor andere deelnemers gold dat niet. Bewapend met verrekijkers en vergrootglazen werd door enkele oudere dames elke vierkante centimeter nauwkeurig geobserveerd. ‘Wat is dit voor plantje?’, vroeg de één aan de ander. De ander noemde de naam van het paarsige plantje. ‘Interessant’, reageerde de vrouw, ‘het is alleen zo jammer dat ik het vanavond allemaal weer vergeten ben’.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *