Homo Confitens – vr 9 nov. 2007

Gaypride

Wat? Een speciale dag voor homo’s om hun coming out te organiseren. Zijn die staatspaternalisten in Den Haag nu helemaal van God los?

Wie een coming out-dag wil organiseren, geeft daarmee aan dat iets wat eigenlijk doodnormaal zou moet zijn, dat kennelijk toch niet is. Een idee van een coming out-dag is zijn essentie badinerend en beledigend.

Wie een special coming out-dag wil houden, geeft daarmee aan dat op die dag mensen uit de kast kunnen komen, maar impliciet ook dat je het de rest van het jaar beter niet kunt doen.

Wie een speciale coming out-dag wil houden, reduceert een individueel en persoonlijk moment tot een obligate, collectieve verplichting. We gaan toch ook niet collectief trouwen?

Homo’s zijn bij uitstek individualisten. Niets mis met een gezamenlijk feestje, maar anderen moeten zich niet met de keuzes in ons leven bemoeien. En al helemaal niet met onze coming out. Kom zeg, er zijn grenzen.

Wie een coming out-dag wil houden laat ouders van pré-pubers, pubers en postpubers jaarlijks in een welhaast ondraaglijke spanning of hun zoon of dochter dit jaar wellicht eventueel toch een flikker of en pot blijkt te zijn.

Tot overmaat van ramp is de gekozen datum, 11 oktober, ook een gruwel. Veel te koud om met ontbloot bovenlijf je anders-zijn te vieren. Liever midzomernacht. Maar van enig inlevingsvermogen voor gays is dit christenkabinet natuurlijk niet te beschuldigen.

Beter kan dit kabinet overgaan tot het afschaffen van het homo-huwelijk, het verbieden van homo-seks, het eenzaam opsluiten van samenwonende mannen en alle homo’s het leger uitschoppen. Het zou ontegenzeggelijk meer betekenen voor de emancipatie van homoseksuelen dat dit abjecte plan dat slechts in de jaren vijftig revolutionair en licht sympathiek genoemd had kunnen worden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

10 gedachten aan “Homo Confitens – vr 9 nov. 2007”

 1. Geen ontbloot bovenlijf op 11 oktober, wat maakt dat uit? Wie is die vent op de foto die zo ostentatief gekleed gaat in een blauw shirt?!

  [sÇ: dat was een eigen keuze, niet opgelegd door weer of kabinet. daarnaast was dat de enige manier om te kunnen laten zien dat ik hartstikke okselfris ben: geen zweetvlekken onder de armen.]

 2. Die 11e oktober is natuurlijk opzettelijk genomen. Het moet allemaal wel netjes blijven. Maar serieus: ik vind het op zich niet verkeerd als een kabinet met CDA en CU met zo’n plan komt. Bekijk het vooral symbolisch.

  [sÇ: ik houd niet van symboolpolitiek en al helemaal niet van verkeerde symboliek.]

 3. ik zou een dikke *Fuck symbolisch* willen lanceren. AL dat hokjesdanken is zo vermoeiend *roll*

  [sÇ: *geeft Battal een dikke symbolische thumbs up*.]

 4. Om het makkelijk te maken.

  Symbolisch?
  11, 11……
  gek, gek….fool, fool…..

  Hoezo DUBBELE moraal.
  Dag normaal.
  Dag van de gek.

  Of zie ik iets over ’t hoofd?

  [sÇ: niet echt, behalve dat het 11 oktober is, niet elf november.]

 5. Tsja, ik weet het ook niet. Maar:
  Homo’s zijn bij uitstek individualisten, die wel van een goed feestje houden!

  [sÇ: oké, feestjes en seks doen we dan bij voorkeur weer niet alleen als individu.]

 6. Als je zo tegen een coming-out dag bent, waarom ga je er dan naartoe?

  [sÇ: euhm… ik ben nog nooit op een coming-out dag van de overheid geweest.]

 7. homo’s individualisten? net zoals homo’s eigenlijk allemaal zonnebrankbruine reetrimmers met DG-riemen zijn zeker?

  [sÇ: wat een wonderlijk maatschappijbeeld heb je soms.]

 8. ik wist niet dat dit een homo site was, ben ik even verdwaald in de politiek

  [sÇ: het is wat het is, en meestal ook wat mensen erin willen zien.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *