Homo Inspectans – vr 23 nov. 2007

toegangskaartje

Voetbalclub NAC had me uitgenodigd om de wedstrijd NAC – Roda JC bij te wonen. Uiteraard werd ik voorafgaande aan de wedstrijd uitgebreid rondgeleid om te overtuigen van de professionaliteit en het maatschappelijke belang van de club. Dat is ze gelukt.

Wat weinigen weten, is dat NAC sinds kort ook investeert in een aantal sociale projecten. Daarmee zijn ze zeker niet de eerste club, maar behoren ze wel tot een kleine minderheid die serieus investeert in maatschappelijke doelstellingen. Zo probeert NAC via een aantal projecten een perspectief te bieden aan kansarme jongeren door ze bij hen onderwijs te laten volgen en ze vervolgens voor een stage te koppelen aan één van hun sponsors.

De wedstrijd zelf, die eindigde met 0 – 0, was niet zo interessant. Dat was het hele gebeuren daaromheen echter wel. Zo hing er in het stadion een spandoek over de burgemeester van Breda, die onder de NAC-aanhang maar weinig populariteit geniet. „In een perfecte wereld is Peter van der Velden burgermeester (sic) van Stilburg” stond er met zwarte letters op het gele doek te lezen. En dat leverde onder de NAC-officials weer de vraag op of dat spandoek volgens de clubregels wel door de beugel kan.

Uiteindelijk is het doek blijven hangen. Onder het mom ‘Tilburg is toch promotie’ vond Willen Reijn, voorheen journalist en nu ook voetbalbobo, het spandoek geen belediging. En dat was uiteindelijk ook wel een verstandige beslissing. Anders had ik nu op mijn weblog moeten schrijven hoe kinderachtig ze bij NAC zijn.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

6 gedachten aan “Homo Inspectans – vr 23 nov. 2007”

 1. Wat heeft Tilburg met jullie burgemeester te maken?

  [sÇ: niets, behalve dan sommige nac-supporters graag zouden hebben dat onze burgemeester zijn ambt in voornoemde stad zou uitoefenen.]

 2. NAC had mij ook uitgenodigd voor die wedstrijd. Ik heb dat beleefd afgehouden…tot na het debat op 20 december.

  [sÇ: ik geloof niet dat toen ik de uitnodiging aannam al bekend was dat op de twintigste het debat over het dpo zou plaatsvinden. Daarnaast is een rondleiding en het bijwonen van een voetbalwedstrijd t.w.v. 17,50 nog geen avondje yapyum. Een tegenstander van ontwikkelingen bij nac zal daar niet van omslaan.]

 3. Ha die Selcuk,

  Die ‘promotie naar ‘ Tilburg was een grapje, van de negende naar de zesde (?) gemeente van Nederland, qua inwoneraantal. Maar het burgemeesterschap van Breda lijkt mij veel mooier. Overigens: heb met Peter van der Velden gesproken en die had helemaal geen moeite met dat spandoek. Gezagsdragers moeten een stootje kunnen hebben en Van der Velden verstaat dat heel goed.

  Vriendelijke groet,

  Willem

  [sÇ: de grap was mij wel duidelijk, maar je hebt gelijk. neergeschreven komt ‘ie misschien wat minder goed over. goed dat Van der Velden het sportief oppakt. zo hoort dat inderdaad voor iemand in zijn positie.]

 4. Nu nog een keer met je grote broer komen meebrullen op Vak G en je bent zo verkocht dat je nooit meer alternatieve bezigheden voor de zaterdagavond hoeft te zoeken…

  [sÇ: brullen? ik? op vak G? Kom nou.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *