Homo Augens – do 21 febr. 2008

OLV-Lyceum

Het OLV, mijn oude schooltje, viert komende week zijn 85-jarig jubileum. Onderdeel van die feestweek zijn twee debatten. Een verzoek om als debatleider op te treden, kon dan ook niet uitblijven.

Op de kamer van de Conrector Ger Vervoort kreeg ik een kop koffie aangeboden. Als ik vroeger op die kamer moest zijn, toen nog het kamertje van conrector Paul Vossenaar, de man van mijn collega-fractievoorzitter Mieke Vossenaar-Blokdijk, was dat meestal omdat ik iets had geflikt wat volgens de toenmalige fatsoensnormen ontoelaatbaar was. Dat het bij uitstek die karaktertrek is geweest die me later in de politiek terecht heeft doen komen, blijft raadselachtig.

Koffie halen voor een leraar of krijgen van een conrector. Het verschil is precies twaalf jaar en een sport of twee op de maatschappelijke ladder.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *