Homo Retrahens – vr 22 febr. 2008

belastingenveloppen

Al enige tijd lagen de blauwe enveloppen dreigend op mijn bureau. Eén bevatte de acceptgiro met de voorlopige aanslag 2008. De andere een brief met het dringende verzoek mijn aangifte voor 2007 te doen.

Braaf vulde ik alle velden van het aangifteprogramma in. Vooral de aftrekposten kregen bijzondere aandacht. Minutieus spitte ik mijn bankafschriften door, op zoek naar alles dat door kon gaan voor een goed doel, studiegerelateerde uitgaven of medische kosten.

Een last viel van mijn schouders toen ik het laatste invoerveld had ingevuld. Het was we wederom gelukt: ik kreeg geld terug van de belasting.

Zij kunnen het misschien niet leuker maken, maar ik wel.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *