Homo Hibernus – di 25 mrt. 2008

Bavel

„Een sneeuwvlokje en het land staat stil”, kopte het NRC ongeveer. Files, vertragingen en bevroren wissels waren het gevolg.

Het kon de gemeenteraad niet deren. De dorpsraad Bavel had de gemeente uitgenodigd voor een presentatie van hun eigen toekomstvisie. Op het fietsje trotseerden collega Piet Hein en ik de weersomstandigheden. We doen dat met liefde voor de mensen in Bavel. Het was dan ook niet meer dan toepasselijk dat we hartelijk werden ontvangen met een winterse stamppotmaaltijd.

Ruim tien jaar na de annexatie heeft de wrijving tussen de de dorpen en de stad langzaam aan plaats gemaakt voor een constructieve, zij het soms nog steeds wat voorzichtige houding. Dat is een positieve ontwikkeling, aangezien de herindeling toch niet teruggedraaid zal en kan worden. De gemeenteraad heeft oog voor de bijzondere positie van dorpen.

Alhoewel, toen ik op de terugweg van Bavel naar het centrum van Breda met tegenwind door de koude, natte sneeuw moest fietsen, wenste ik even dat die hele herindeling nooit had plaatsgevonden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *