Homo Vanus – ma 2 juni 2008

Hibernate

Heel irritant. Je zit in de trein, klapt je laptop open en blijkt vergeten te zijn het rotding op te laden. Het is vast weer maandag.

Net nu ik bijna bijliep met mijn weblog. Net nu ik de stukjes van het weekeinde wilde schrijven. Net nu ik een unicum in de bloggeschiedenis wilde bereiken: actueel zijn en niet achter de feiten aanlopen. Niet de techniek, niet de witte vlekken (of beter, zwarte gaten) in het UMTS-netwerk van KPN rond Gilze Rijen, maar mijn eigen vergetelheid was de oorzaak. Te druk gehad om het stekkertje in de schootcomputer te stoppen.

Een treinreis zonder mail, zonder internet, zonder tekstverwerker. Ik voelde me teruggeworpen in de pré-historie. Uit verveling pakte ik één van de vele exemplaren van de treintabloid. Dat zul je dan altijd zien: geen ‘De Pers’ te bekennen.

Ik moest me behelpen met een Metro. Het moet wel maandag zijn.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

9 gedachten aan “Homo Vanus – ma 2 juni 2008”

 1. Wat deed je fout?
  a. Je hebt ’n Windows-ding. Fout. Met ’n Mac reis je moeiteloos vijf tot zes uur.
  b. Je reist tweedeklas. Fout. In de eersteklas heb je stopcontacten.
  c. Je leest De Pers. Fout. Fout. Fout.

  [sÇ: arrogante flikker.]

 2. Oh jee, Mac adepten. Pas maar op voor je het weet zit je met een lege MacBook in de trein.

  [sÇ: pas als de paus protestants wordt.]

 3. Ik doe niet aan laptops. Ik doe niet aan treinen (nou ja, bijna niet). En al helemaal niet aan de combinatie.

  [sÇ: en ik maar denken dat jij een early adapter was.]

 4. @ sÇ: Na 5 jaar doet ie het niet meer.

  [sÇ: net als het gemiddelde huwelijk, tegenwoordig.]

  [sÇ: sorry, best een lullige opmerking voor iemand die bijna gaat trouwen.]

 5. @ sÇ: die sorry is inderdaad wel op zijn plaats ja! Foei!

  [sÇ: dat ligt eraan tot welke categorie huwelijken jij denkt te gaan behoren natuurlijk.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *