Homo Iuvenalis – za 11 okt. 2008

Casper becomes a Teenager - Rabies 94
Casper becomes a Teenager - Rabies '94

Mijn identiteitscrisis is voorbij. Ik hoef niet eeuwig te blijven liegen over mijn leeftijd. Ik ben helemaal niet de enige: ik behoor tot de threenagers.

Threenagers zijn dertigers, zo leest het bericht, die het luiers verschonen nog even uitstellen (in mijn geval afstellen), die geen zin hebben in hypotheken en andere langdurige commitments. Threenagers gaan graag stappen en, aldus MTV, kopieren heel sterk de keuzes van tieners qua merken, kleding en technologische snufjes. Ik moest gelijk aan mijn All Stars denken en al die teleurstellende momenten dat dat ene modelletje weer net niet in mijn maat leverbaar was.

Oké, met die snufjes valt het dan wel mee. Ik mag dan misschien wel tienergedrag kopiëren, maar als tiener was ik ook niet bepaald een early adapter. En een duidelijk pluspunt: in tegenstelling tot de periode dat ik teenager was kan het me tegenwoordig wel schelen hoe ik eruit zie. Eigenlijk ben ik dus pas net aan mijn puberjaren begonnen.

Volgens het onderzoek duurt deze gouden jeugd ongeveer tot je vierendertigste. Dat kan dus bij mij nog hartstikke lang duren. Ik ben namelijk al jaren 29.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Iuvenalis – za 11 okt. 2008”

  1. Wat voel ik me weer heerlijk jong als ik dit lees :)

    Eén ding herken ik trouwens wel, want ook ik besteed nu veel meer tijd en geld aan mijn uiterlijk. Misschien ook wel omdat het me nu wel wat meer kan schelen, maar ook het heerlijke besef heb dat het toch niet uitmaakt, daar waar de gemiddelde puber toch vooral bezig is met “wat vinden anderen ervan” in plaats met “wat vind ik ervan”.

    [sÇ: in die zin is de gemiddelde puber toch een stuk socialer ingesteld.]

  2. En ze kijken MTV, als ik dit zo lees. En daarin verschillen ze pas echt van andere dertigers…

    [sÇ: i want my, i want my, i want my mtv.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *