Homo Cyclicus – zo 26 okt 2008

Spoorwegovergang

Of ik een debat wilde leiden in Apeldoorn. „Ja, maar natuurlijk”, zei ik nadat ik in mijn agenda had gekeken of ik deze zondag niet toevallig al andere dingen gepland had staan. Debatten leiden is leuk.

In plaats van mijn agenda had ik beter de NS kunnen raadplegen. Met de vraag of ze voornemens waren die dag wèl de dienstregeling te volgen. Of die ene fietser, die meende nog net voor de trein langs de overweg over te kunnen steken. Met de mededeling dat ‘ie dat toch echt beter uit zijn hoofd kon laten.

Heel veel verder dan ‘s Hertogenbosch kwam de trein in ieder geval niet, voordat deze achter de andere treinen plaatsnam in de file om vervolgens maar rechtsomkeert te maken en terug te sjokken naar Den Bosch. Onverrichter zake kwam ik enkele uren na mijn vertrek weer thuis aan. Of de fietser net zo’n gelukkig lot beschoren was, durf ik niet te zeggen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *