De Gastdocent – do 18 juni 2009

Dames en heren: de samenleving
Dames en heren: de samenleving

‘Criminele Marokkanen moeten het land uit’, was één van de stellingen waarover de eerstejaars MBO-studenten over moesten debatteren. „Ik ben het daarmee eens”, zei één van de studenten, zelfs van Marokkaanse afkomst. „We zijn hier te gast en dus moeten we ons gedragen”.

Ik schrok van zijn antwoord. Niet omdat ‘ie vond dat criminele allochtonen teruggestuurd moesten worden, dat standpunt is nu eenmaal tijdelijk in de mode. Ik schrok van zijn zelfbeeld. Deze jonge, welbespraakte Marokkaanse jongen vond zich in Nederland ‘te gast’.

Nee vriend, jij bent hier niet te gast. Jij woont hier, jij bent hier geboren, jij hoort bij ons. Jij consumeert in Nederland, werkt straks in Nederland en betaalt belasting in Nederland. Je hebt een Marokkaanse maar ook een Nederlandse nationaliteit, je hebt stemrecht voor de verkiezingen. Jouw broers en zussen bouwen onze wegen, vullen onze vakken en leiden onze bedrijven. Misschien wassen ze straks onze billen, genezen ze onze kanker of geven ze onze kinderen onderwijs.

Jij bent ook een Nederlander vriend, jij hoort bij ons. En laat niemand je wijs maken dat dat niet zo is.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

7 gedachten aan “De Gastdocent – do 18 juni 2009”

 1. Hear, hear, Karda§! (die laatste letter moet een s met cedille voorstellen, maar die kan ik niet vinden op mijn toetsenbord)

  [sÇ: geen s met een cedille op het toetsenbord? daar zou wilders nou ‘ns wat aan moeten doen.]

 2. Ja juist..Wij zijn gasten …
  Op mijn Naturalisatie papieren staan ” HM …. heeft u Nederlandse Nationaliteit VERLEEND …..” Dus.. als HM wil , kan zij het terug haalen !!!! Qua,met de help van Wilders kan het waar zijn…Omdat je en jij Partij (en de anderen in het parliament) houden Wilders attractie als een ” stok achter de duur” .. Volgens de Nederlandse wet zou dit Wilders attractie mogen niet existeren in ons Lands Parliament …Tek Yol Devrim!!!

  [sÇ: volgens mij betoog ik juist dat ‘we’ geen gasten zijn. en nee, wilders is voor mij en mijn partij geen stok achter de deur en nee, wilders mag wettelijk wel bestaan in ons parlement. iets met democratie ofzo.]

  1. Men zegt dat PVV niet een politiek partij is alleen maar een beweging ..als een beweging nog niet maar het partijlijkse ontikkeling niet voldoen wat zoek het in parlement ? Kennen wij als publiek de technisches detailen van PVV?

   [sÇ: ze hebben een kieslijst en leveren ‘m in. in nederland hoef je niet persé een partij te zijn om je verkiesbaar te stellen.]

 3. En wat willen ze met de ( zoals Femke gezegt heeft) ” schikke autochtone criminelle jongens” maaken?

  [sÇ: er bestaan geen twee vormen van de nederlandse nationaliteit. dus ook geen twee strafmaten. dus ook niet zomaar terugsturen van mensen met een nederlands paspoort.]

  1. tja op het wet den ik ,mischeen ook niet ! Ik lees de rechten van de niuewe kommlingen laatsen en het was niet zo maar democratisch ? Alle alachtonen worden geaaid met de klein money en met social hulp dat ze geen word zeggen of iets meer leren van de Bilderberg Democratie van dit geography!!!

   [sÇ: de vertrouwenskloof tussen jou en nederland is onoverbrugbaar.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *