De Geïnstalleerde – di 1 sept. 2009

Tweede Kamer
Tweede Kamer

Het is nu echt voorbij. Alle werkplekken in het Tweede Kamergebouw zijn weer bezet en de verschillende kantines, die om redenen van aantrekkingskracht Kamerrestaurant genoemd worden, zijn weer open. Het reces is afgelopen.

En dat betekent begrotingsbehandelingen, nieuwe wetgevingstrajecten en de bekende dagelijkse hypes waar de politici achteraan rennen. Akkefietjes, relletjes, you name it, we’ve got it. In maart zijn er immers verkiezingen en, of je het nu wilt of niet, dankzij de media is elke verkiezing tegenwoordig een Haagse afrekening. Het gaat dus druk worden.

Ik vraag me af hoe Cees Meeuwis het ervanaf gaat brengen. Doordat Kamp vertrokken is naar het Europees Parlement mag dit welbespraakte Bredase oud-VVD-raadslid plaats nemen op de blauwe stoeltjes van de Tweede Kamer. En dat brengt, in ieder geval voor de rest van deze bestuursperiode, het aantal Bredanaars in de Kamer op twee.

Voor hoe lang het duurt in ieder geval.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *