Dag van de Arbeid – 1 mei 2004

De opkomst viel een beetje tegen, 40 tot 50 mensen, maar dat kwam door de finale van Idols, hielden we onszelf voor. Op zaterdag vierden PvdA, GroenLinks, SP, JS en Rood in gezamenlijkheid de Dag van de Arbeid. Met als thema ‘Europese Solidariteit’, aangezien de historische uitbreiding van de Europese Unie samenviel met de socialistische feestdag.

Enerzijds ben ik geen socialist, en al helemaal niet van de oude stempel. Ik heb in mijn puberjaren ooit nog wel eens beweerd dat ik communist was, maar daar ben ik gelukkig snel vanaf gestapt. Ben ik daardoor minder links? Volgens mij niet, hooguit wat realistischer. Maar dat ter zijde.

De avond begon met het duo ‘De Rode Hanen’, van Henk Haarhuis en Henk van de Velde, fractievoorzitter en afdelingsvoorzitter van de PvdA Breda. Daarna een discussie over Europa, de uitreiking van de solidariteitspenning 2004 aan Jamal El Khaddouri, lid van de migrantenraad en initiatiefnemer van voetbalwedstrijden voor jongeren uit de wijk Hoge Vucht. De avond werd afgesloten door het actiekoor ‘Tegen de Wind Mee’, een door alle aanwezigen meegezongen ‘Internationale’ en een borrel.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Dag van de Arbeid – 1 mei 2004”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *