Jonge politiek – za 5 febr. 2005

Terwijl mijn stadsgenoten zich stortten in het carnavalsgebeuren, vertrok ik richting Utrecht, waar ik eerst een 78-toeren pick-up afleverde bij een collega van de radio en daarna doorging naar het partijbureau in Utrecht. De amendementen voor het congres van 19 maart werden besproken en ik mocht namens de afdeling Breda onze amendementen op de migratievisie van GroenLinks bespreken met andere afdelingen en werkgroepen.

Na de middag verkaste ik naar de overkant van de Oude Gracht, waar het kantoor van de groenlinkse jongerenorganisatie Dwars zich bevindt, voor de algemene ledenvergadering van deze club. Hoewel ik de afgelopen jaren eigenlijk alleen een slapend lid van deze organisatie was, ben ik de laatste tijd weer wat vaker bij dergelijke bijeenkomsten aanwezig.

Na de vergadering was het tijd voor de borrel. En daar deed zich een interessante situatie voor, die tijdens de discussie over de sexuele diversiteitscampagne die Dwars binnenkort wil lanceren aan het licht kwam. Onder de circa twaalf overgebleven mensen waren drie stelletjes, vijf homos, twee bisexuelen en één lesbo. Een gegeven waar je allerlei interessante sociologische denkbeelden op kunt loslaten.

Leon en ik bleven in Utrecht slapen omdat we de volgende dag bij de eerste bijeenkomst van het multi-culti werkgroepje van Dwars wilden zijn.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *