Barst en Beats – 9 en 10 apr. 2005

Met Joris werkte ik aan het decor voor Breda Barst. De voorronden voor het popfestival zijn in volle gang en deze avond staat ook de eerste voorronde van Breda Beats op het programma. Nu we niet meer in de oude school terecht kunnen, deze is namelijk gesloopt, hebben we een leegstaande ruimte op een bedrijventerrein gevonden, waar we kunnen knutselen.

Die avond was ik in de Boulevard meer bezig met het lezen van vergaderstukken voor mijn eerste vergadering van het landelijk partijbestuur van GroenLinks dan met iets anders. Waarom ik dan überhaupt naar de kroeg kwam, vroeg een aantal vrienden. Tsja, soms moet je het nuttige met het aangename combineren.

Op zondag was de tweede voorronde voor Breda Barst. Voor het derde jaar zit ik in de jury. Een mooie, maar soms ook moeilijke taak. Al is het maar omdat er altijd wel wat bands meedoen, waarvan ik de muzikanten ken. Objectief blijven is dan soms erg moeilijk. Want hoe graag ik het alle bands ook zou gunnen dat ze uiteindelijk op het festival staan, er kunnen er uiteindelijk toch maar vier van de vijftien door. Volgende week staat de laatste voorronde op de rol en dan moet de jury een unanieme uitspraak over de winnaars kunnen doen. En erg eensgezind zijn we tot nu toe nog niet echt geweest.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *