Breda Barst – 10 t/m 13 juni 2005

Het weekeinde van Breda Barst is elk jaar weer een behoorlijke aanslag op de fysiek. Maar het is ook altijd erg gezellig. En toen bleek dat de slechte weersvoorspellingen achterwege bleven en de bezoekers massaal naar het park kwamen, kon het weekeinde helemaal niet meer stuk

Voor iemand uit de organisatie begint Breda Barst eigenlijk al in de herfst, wanneer de eerste voorbereidingen al weer getroffen worden. Maar het echte werk begint vrijdag, als in het park de steigers gebouwd worden, het terrein wordt afgehekt, de podia worden neergezet en de kraampjes worden opgezet. En zaterdag overdag moet dan ook nog eens alles ingericht worden. Werk zat dus, voordat om vijf uur ’s middags het eerste bandje begint te spelen. En na de laatste noot moet er dan ook nog worden opgeruimd.

Zondag begint meestal relatief rustig. Ik kon dus genieten van de muziek. Maar het mooiste moment is toch de jaarlijkse rituele bardienst. Vanaf de eerste editie van Breda Barst, tien jaar geleden, ben ik als vrijwilliger betrokken bij de organisatie en ik heb ook elk jaar bardiensten gedraaid, en dat blijft wat mij betreft het leukste werk dat je tijdens zo’n festival kan doen.

Het echte afzien begint eigenlijk pas zondagavond rond half twaalf, als de muziek al weer een tijdje uit is en iedereen nog even heeft nagepraat. Dan komt de grote opruimklus en ik heb het pas één keer meegemaakt dat we daarmee klaar waren voor het krieken van de dag. En dan is er op de maandag ook nog een hoop werk te verrichten. De nacht daartussenin is dus wel heel erg kort.

Nu had ik op maandag ook nog een hoorzitting over de horeca-sluitingstijden in Breda (waarover ik later nog wel meer vertel), dus aan het einde van de middag glipte ik er een paar uurtjes tussenuit om in mijn vieze werkkleding tussen de in strakke kleding gestoken commissieleden van AZ te zitten. Een tweede vergadering in Utrecht paste logistiek niet meer in de agenda en de vraag was of het er fysiek nog in had gezeten. Na vier dagen sjouwen, lopen en ploeteren was de harde kern van Breda Barst toe aan een biertje. We hebben er in Dok19 heel wat Erdinger Weisse-bier naar binnen zitten kantelen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Breda Barst – 10 t/m 13 juni 2005”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *