Nieuwjaarsborrel – zo 5 febr. 2006

GroenLinks heeft de traditie van de laatste nieuwjaarsborrel van het jaar nieuw leven ingeblazen. We schrijven zondag 5 februari, locatie: de Boulevard.

Zo’n borrel vereist ook enige speeches. Zo begon de afdelingsvoorzitter met een gelukwens, gevolgd door een humoristische historische verhandeling, met name over de Seltsjoeken die in de twaalfde eeuw. Waarschijnlijk hoopt hij bij de verkiezingen van 7 maart op een zelfde overwinning als toentertijd deze stam. Maar dan natuurlijk deze keer wel op geheel democratische wijze.

In mijn eigen ’toespraak’ heb ik maar mijn excuses aangeboden voor de soms barbaarse optredens van de Seltsjoeken, zo’n 900 jaar geleden. Ik heb dus nog een ereschuld in te lossen. Geen onderwerping of barbarij, maar vrijzinnigheid en beschaving. Een beschaafde overheid die haar burgers en het milieu beschermt, armoede tegengaat en discriminatie verwerpt. Ik zal er de geschiedenisboeken niet mee halen, maar dat hoeft gelukkig ook niet.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *