Barst los – do 6 apr. 2006

De commissie indeling commissies kwam voor een laatste maal bijeen. Een werkgroep met zo’n belachelijke naam moet zichzelf na drie bijeenkomsten ook wel opheffen. Toch is er in de tussentijd gewichtig werk gedaan. De indeling van de commissies is tegenwoordig niet meer op basis van de portefeuilleverdeling van de wethouders, maar op basis van logica en thematische clustering. Kunt U het nog volgen?

Vroeger zat cultuur samen met grondbeleid en economische zaken in één commissie. Aanpalende gebieden als sport, welzijn en onderwijs zaten juist weer in andere commissies. Dit soort onderwerpen is nu gekoppeld. De wethouders zullen daar misschien een beetje van balen, omdat zij voortaan naar meer dan alleen hun ‘eigen’ commissievergadering zullen moeten. Omdat de portefeuilleverdeling anders is dan de commissie-indeling hebben ze immers geen ‘eigen’ commissie meer.

De commissievergaderingen kunnen losbarsten. En overigens geldt dat ook voor Breda Barst. Mijn taak als (invallend) jury-lid zit er op nu de voorrondebands zijn bekendgemaakt: Wicky (spetterende dance-pop), Circular (bijna epische metal), Emotional Elvis (veelzijdiger dan een diamant) en Rita-Lynn (post-country, iets voor the god-slot). Gefeliciteerd.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *