Homo Perscribens – wo 13 dec. 2006

We bestaan echt al dertig jaar!

Het koor bestaat 30 jaar. Reden om wat liedjes uit ‘de ouden doosch’ opnieuw op plaat te zetten. Ik haalde de digitale opnameapparatuur maar weer van stal.

Eerlijk gezegd, ons koor laat zich maar moeilijk opnemen. Allereerst verschilt de zangkwaliteit van week op week altijd dermate veel dat je nooit precies kunt voorspellen of de samenzang deze keer loepzuiver, of tenenkrommend vals zal worden. En onzuiverheden die bij een optreden nog wel voor lief genomen worden, zijn op band een stuk storender.

Daarnaast is ons koor eigenlijk veel te gezellig om op te nemen. De helft van onze repetitietijd gaat doorgaans op aan zinloos gebabbel. Dat soms tot ergernis van de dirigente, die op zijn minst nog de ambitie heeft ons ooit beter te laten zijn dan het Bredaas mannenkoor. Dit alles heb ik nu ook digitaal en in stereo heb kunnen vastleggen.

Wellicht is historisch gezien dat gebrabbel tussen de liedjes door nog wel het meest interessant.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *