Homo Nervosus – do 10 mei 2007

Stadhuis Breda

Het leek een heel onschuldige raadsvergadering te worden. Totdat na een ongelukkig geformuleerde en verkeerd geïnterpreteerde motie van een collega alsnog de pleuris dreigde uit te breken.

De dag kwam sowieso langzaam op gang omdat ik eerst thuis nog wat werkzaamheden had. Toen ik rond het middaguur eindelijk in Den haag aankwam, bleek het kamergebouw deels ontruimd vanwege een brand in de spoelkeuken. Niemand mocht erin of eruit. Waardeloos, vooral omdat de blokkade zo’n twee uur duurde, ondanks dat de hulpdiensten de brand na een kwartier al meester waren.

Toen ik eenmaal het kamergebouw binnen kon, duurde het niet zo gek lang voordat het hele telefooncircus, dat nu eenmaal gebruikelijk is op de middag voor een raadsvergadering, goed en wel op gang kwam. Aanleiding waren twee moties die uiteindelijk tijdens de raadsvergadering niet zijn ingediend. Het ging om een motie van D’66, over het oprichten van een werkgroep uit de raad die binnenkort de communicatie tussen de gemeente en de inwoners van Breda tegen het licht moest gaan houden, en een aanvankelijk wat onhandig geformuleerde maar later herschreven motie van GroenLinks, met als doel informatie over de kosten te verkrijgen van aanpassingen die nog gedaan konden worden aan het ontwerp van de tunnel in het nieuwe stationsgebouw om het comfort voor fietsers te verbeteren. De moties zijn niet ingediend, omdat in beide gevallen de verantwoordelijk wethouder de opdracht in de motie aan de raad had toegezegd.

Much to do about nothing, dus eigenlijk. Toch is het goed om voorafgaande aan de raad nog even met elkaar te bellen om precies te begrijpen wat er nu eigenlijk bedoeld wordt. Maar het zou prettig zijn als iedereen (wij dus ook) dergelijke moties eens een dag of wat eerder zouden verspreiden. Dan hoeven al die telefoontjes niet op het laatste moment plaats te vinden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Homo Nervosus – do 10 mei 2007”

  1. [off topic] Jezus man, leer nou toch es doseren! Schrijf alles wat je wilt wanneer je het wilt, maar publiceer het dan in hemelsnaam niet tegelijk. [/off topic]

    [sÇ: hoezo? er zat steeds minstens een uur tussen?]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *