Homo Circumsedere – vr 24 aug. 2007

foto: Richard v.d. Weste

Het was een flink stuk treinen, naar Assen. En op het station dienden we daadwerkelijk uit te stappen aan de centrumzijde en niet aan de oostzijde van het station. Iets dat ik uiteraard aanvankelijk fout deed.

Ondanks de omweg kwam ik nog ruim op tijd voor het eten en de daaropvolgende diversiteitsdiscussie op dit DWARS-kamp. Want hoewel iedereen het er wel over eens was dat je in je eentje niet divers kan zijn, vond wel iedereen dat hij of zij iets bij kon dragen aan de diversiteit voor de groep als geheel. En kwamen we er vervolgens eigenlijk ook achter dat onze vriendenkring misschien wel divers is, maar ook weer niet superdivers. Iedereen mist nog wel een paar etniciteiten op zijn of haar verjaardag.

Aangezien er geen bureaus zijn waarbij je voor dit soort gelegenheden een Turk of Marokkaan kunt huren, zijn er twee mogelijkheden. Straattaal leren en daarna vragen of die tantoe spange Indo met die dope pattas je nieuwe mattie wil zijn, of het er gewoon bij laten zitten en accepteren dat je wellicht wel open staat voor diversiteit, maar dat je daarmee nog niet automatisch een heel diverse kennissenkring hebt.

We deden dat laatste en speelden daarna zeer competitief het smokkelaarspel in een donker bos. En aangezien mensen je veel minder snel zien zonder zaklamp, lieten we die, naar mate het spel vorderden, steeds vaker uit. Gekneusd, gebroken of doorweekt met slootwater zaten we een uur of wat later tevreden rond een kampvuur.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Circumsedere – vr 24 aug. 2007”

  1. Ja, je kon maar niet om mij heen komen, dus je zat met een groot probleem als smokkelaar ;)

    [sÇ: respect voor de über-Komsomol.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *