Homo Activus – za 25 aug. 2007

Foto: Richard v.d. Weste

Breedgrijnzend kwam Niels zaterdagmiddag het terrein oplopen. In zijn linkerhand had hij een pak rosé. „Vijf liter”, riep hij in mijn richting, „twee-en-een-half voor jou en twee-en-een-half voor mij”, en wierp het pak in mijn richting.

Het DWARS-kamp werd gehouden op een scouting-terrein in Assen. Vooraf was gemeld dat er bedden aanwezig waren en dat we slechts onze slaapzak en bij voorkeur wat schoon ondergoed hoefden mee te nemen. Bedden bleken er echter niet te zijn en dus had de organisatie bij een nabijgelegen boerderij enkele balen hooi gekocht. De zolder van het scouting-gebouw werd aldus voorzien van een flinke laag hooi. Mensen met een allergie waren naar buiten verbannen.

Zo hadden we al een nacht geslapen. Om te voorkomen dat de hooi-sprieten in mijn neus en oren zouden steken, diende het voeteneind van de slaapzak van kampgenoot Rick als hoofdkussen. De kunst van het kamperen is het minimaliseren van het tegenovergestelde van comfort. Daarnaast lagen de voeten van Rick onverwacht prettig, maar dat geheel terzijde.

Het dagprogramma bestond uit een workshop openbaar spreken en een ontmoeting met een moslima, en verder uiteraard uit de nodige spelletjes, die naar de beste FYEG-traditie ‘energizers’ werden genoemd. En toen kwam Niels dus aan met zijn Rosé.

We hebben ons best gedaan. Voor, tijdens en na een prachtige wandeling door de Assense bossen, waarbij op bijzondere punten verhalen werden verteld of uitvoeringen werden opgevoerd, waaronder een opvallend sterke uitvoering van Peter en de Wolf. Rond het kampvuur werd tot drie keer toe het moordspel gespeeld.

Toen we uiteindelijk om vijf uur ‘s ochtends nog meenden pan-tosti’s te moeten gaan bakken en daarbij iedereen wekten door eerst herrie te maken in de keuken en daarna ook nog eens het brandalarm lieten afgaan, leek het Niels en mij een goed moment om maar te gaan slapen. We waren intussen ook al lang overgeschakeld op andere dranken. Ergens in Assen ligt nog steeds een pak met een restje rosé als stille getuige van onze moedige poging.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Homo Activus – za 25 aug. 2007”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *