Homo Contendens – zo 26 aug. 2007

Marithjuh en ik. Foto: Richard v.d. Weste

In colonne liepen de kamp-deelnemers terug naar het station. Het vooruitzicht van het nakende afscheid lag zwaar op ieders gemoed.

Enkelen hadden we achter moeten laten. Zij zouden nog wat laatste zaken opruimen en regelen, of moesten met een latere trein in de richting van Groningen. Wij, veruit de grootste groep, zakten af naar het zuiden.

In Amersfoort ontvielen ons weer enkele mensen en konden we het gezelschap van vijf vierzitters al terugbrengen tot drie. Nadat we in Utrecht aankwamen, splitste de groep zich opnieuw.

Met Jan-Lars en Rick reisde ik nog door tot ‘s Hertogenbosch. Daar was het mijn beurt om te verlaten. Mijn reisgenoten zakten verder af naar Eindhoven en Maastricht, terwijl ik alleen mijn reis in de richting van Breda vervolgde.

Toen ik eenzaam in de coupé zat, kwamen flarden van herinneringen aan het afgelopen weekeinde boven. Hoe mijn team tot twee maal toe won met touwtrekken, het gesprek met Kathalijne Buitenweg, hand in hand door het bos wandelen met de überschattige Maritjuh, het onmenselijke geschreeuw om de groep wakker te krijgen en hoe iedereen de slaap uit de ogen wreef en het hooi uit de slaapzak klopte in de tot slaapzaal omgebouwde hooizolder.

Terwijl de aftiteling over mijn netvlies rolde, werd Breda omgeroepen. Intens gelukkig stapte ik uit. Het afgelopen weekeinde was ik thuis. Nu was ik het weer.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

13 gedachten aan “Homo Contendens – zo 26 aug. 2007”

 1. En ik dacht: nu komt er een stukje over hoe we met 15 man toch nog de trein haalden die we al dachten te hebben gemist.
  Maar goed, volgend jaar weer? Dan doen we dan moordenaartje-met-extra-doodseskader als we nog niet allemaal aangeschoten zijn ;-)

  [sÇ: pacifisten hebben een vreemde voorliefde voor spelletjes over smokkelaars, moordenaars en zijn daarnaast angstig goed in monopoly.]

 2. Ik moet zeggen de ‘aangeschoten versie’ zorgde wel voor veel diversiteit wat betreft het komen en gaan van moordenaars. Al was dat natuurlijk ook je bedoeling ;-)

  [sÇ: ik maak er een gewoonte van nooit te zeggen dat iets niet mijn bedoeling was.]

 3. Waar haal je die mooie foto’s van het kamp vandaan?
  De enige foto die ik heb weten te maken is die van jou met een baal hooi op je hoofd. Echter is deze helaas mislukt :x

  Het was echt top, maar ik had niks anders verwacht van het lieve zooitje ongeregeld ;)
  Op het congres doen we het gewoon weer dunnetjes over, ik neem aan zonder hooi in ons haar dit keer.

  [sÇ: de fotos komen van Richard, de über-Komsomol.]

 4. Leuke stukjes, en keimooie foto’s. zijn die nog ergens terug te vinden?

  [sÇ: op mijn weblog? maar wellicht zal Richard ze nog publiceren op de DWARS-site.]

 5. Ik heb je drie sterren gegeven en daarmee ben je 6 plaatsen gestegen in de ranglijst. Dus ik verwacht dat je voorlopig niet meer klaagt. Hierover althans.

  Maar wie moet ik lief aankijken voor die leuke foto´s?

  [sÇ: Richard, Richard, driewerf Richard.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *