Homo Creans – do 16 aug. 2007

oregano

De vader van Rogier had een huis gekocht. Voor zijn zoon. Zodat hij met twee andere studiegenoten een beetje goedkoop kon gaan wonen. Zo gaat dat tegenwoordig, bij studenten met ouders met een overwaarde.

Eten zal Rogier niet tekort komen. Allereerst leert één van zijn huisgenoten voor kok, en mag hij alles dat op school gemaakt wordt daarna mee naar huis genomen worden. Ten tweede wordt Rogier omringt door toko’s, Marokkaanse slagers, Turkse mini-markets, pizzaria’s, shoarmazaken en kebab-zaken. Rogier woont midden in de multiculturele samenleving, de bakermat van de kapsalon *.

Rogier maakte roergebakken groenten met daarbij een pittige aardappelpuree, die visueel werd afgewerkt met een blaadje peterselie. Aangezien ik de aardappels moest schillen was er weer eens veel te veel puree. Na het eten en de eerste fles wijn begonnen we aan onze creatieve denksessie, het doel van onze afspraak.

Aardappelpuree met een ei en een bak sterke koffie als ontbijt. Na de eerste hap keken we elkaar aan. Er miste iets. „Oregano”, riepen we gelijktijdig. Great minds think alike.

*) Bak met friet, daaroverheen shoarma-vlees, daaroverheen saus, daaroverheen gesmolten kaas en daaroverheen een beetje sla.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *