Homo Ingeniosus – vr 17 aug. 2007

Skylines by deBOSSA

Waar straatmeubilair de grond raakt, groeit nogal eens onkruid. De kier tussen de tegel en de paal die het meubilair verankert, is een feestje voor grassen, bloemen en ander groen. In de gemeente Eindhoven vinden ze dat maar lastig. En dus hadden ze een prijsvraag uitgeschreven voor de beste oplossing tegen dit vreselijke probleem.

Joost kan een goede grap wel waarderen. En dus besloot hij met zijn ontwerpbureau voor totaaloplossingen mee te doen. De oplossing was elegant in al zijn eenvoud: als er onkruid groeit op de plaats waar het straatmeubilair de grond ingaat, dan moeten we zorgen dar het straatmeubilair niet meer de grond in hoeft te gaan. Voortaan werd alles alleen nog maar opgehangen.

Opgehangen aan grote touwen die uit de hemel kwamen, wel te verstaan. Skylines, heet het. Glunderend vertelde Joost over dit briljante idee. En let op: in verband met evenwichtsproblemen wordt het sterk aangeraden bij sommige objecten meerdere skylines te gebruiken.

De gemeente Eindhoven heeft geen gevoel voor humor. En kennelijk al helemaal niet voor satire. Als ik wethouder was geweest, had ik dit plan laten winnen. Kwesties die geen kwestie zijn, vragen om oplossingen die geen oplossing zijn. Joost weet dat.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *