Homo Socio – ma 23 juli 2007

overdaad kent geen maat

Ik was gastschrijver op BW14. Voor één keer mocht ik daar een verhaaltje schrijven. Een opstel met een verplicht onderwerp: een verslag over de weblog-meeting van gisteren, ten huize van Billy en René. Ik deed het braaf, in BW14-stijl.

Gast aan tafel

Decanteren is vooruitzien. Selçuk Akinci (1978‑ …)

Ik ben zo duf als een konijn. Het waren dan ook geen kleine hoeveelheden rosé die gisteren tijdens de weblogmeeting van René en Billy naar binnen zijn gegoten. Dat was ook wel nodig om de aanhoudende teleurstelling te boven te komen.

Het ging al mis bij Overbuurjongen. Maandenlang had ik me verheugd op het moment dat we met zijn allen verlekkerd voor het raam naar buiten zouden kijken naar zijn. aangezicht. Helaas. Overbuurjongen bleek met vakantie.

Vervolgens bleek Willemwiebe ook al niet te komen. Eerdere meetings werden verwarmd met zijn accordeonspel, zijn prachtige blonde lokken en zijn sierlijke, ik zeg zelfs hemelse gelaat. Deze keer liet hij een gat, zowel aan de eettafel als in mijn hart.

En toen bij het vorderen van de middag ook de kans vervlogen was dat Matijn ons met zijn aanwezigheid zou verblijden, was de teleurstelling compleet. Stilletjes nipten wij aan onze rosé en namen we af en toe plichtmatig een hapje van de diverse gerechten op tafel, die door de voelbare kilte lang niet zo lekker smaakten als ongetwijfeld de bedoeling was.

[Nee hoor. Het was hartstikke gezellig. De tafel stond vol met heerlijkheden, we kletsten, namen foto’s en zongen vrolijke liedjes tot diep in e avond. En we kregen ook allemaal cadeautjes mee naar huis, zoals dvd’s en sleutelhangers. Een dagje BW14 is niet zomaar een uitje, het is een belevenis.]

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

7 gedachten aan “Homo Socio – ma 23 juli 2007”

 1. Je had toch iets nieuws te vertellen?

  [sÇ: ik bedoel: als ik mensen in levende lijve tegenkom kan ik ze nog iets vertellen dat ze niet al op mijn blog gelezen hebben. Zoals op de mini-weblog-meeting.]

 2. ik vind ook dat je je er erg makkelijk vanaf gemaakt hebt….

  [sÇ: het zou pas raar zijn als ik over onze ontmoeting iets opgeschreven zou hebben wat jullie geheel onbekend zou voorkomen.]

 3. BW14 breidt het blog territorium zo onbewust uit…

  [sÇ: of andersom natuurlijk. Want wij hebben allemaal bij BW14 geblogd, BW14 niet bij ons.]

 4. Wacht vol spanning op je relaas van het interview met de Nederlandse wereldomroep, ivm de gayparade in amsterdam. Maar ja, dat zullen we hier pas over een maandje te lezen krijgen hé? :-p

  [sÇ: en ze hadden nog zo gezegd dat het voor de wereldomroep was en dat dus vast geen enkele bekende het zou horen.]

 5. Nouja, ik ben niet bekend hoor ;-) Ik ben maar een gewoon huismoedertje uit Vlaanderen :-o

  [sÇ: kennelijk toch bekend genoeg om mijn stem te herkennen.]

 6. Het lijkt alweer zo lang geleden…

  [sÇ: als Einstein mijn blog had gekend, was hij er een stuk eerder achter gekomen dat tijd ontzettend relatief is.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *