Homo Coquens – di 24 juli 2007

in de bonen

Nog anderhalve maand voordat popfestival Breda Barst van start gaat. Tijd voor de decor-groep van Breda Barst om eens echt in actie te komen. Nou ja… actie, de bups kwam gisterenavond langs voor een eetoverleg.

Het werd vegetarisch. Aanvankelijk overigens niet tot ieders genoegen. Vier gerechten, want de moderne mens wil wat te kiezen hebben. Rijst, salade, gebakken aubergine met knoflookyoghurt en barbunya, een koud gerecht met witte bonen, ui, citroen, olijfolie, rode peper en peterselie.

Het geklaag zwol verder aan toen bleek dat twee van de aanwezigen niet van witte bonen hielden. De extra druk op mij werd voelbaar: het was toch al voor het eerst dat ik dit gerecht, zonder kookboek ook nog ‘ns, probeerde te maken en nu moest ik dus extra mijn best doen. Een half uur lang was ik bezig de verhouding tussen zout, peper, citroen en olie uit te balanceren.

Het was gelukt, zelfs de bonen-haters schepten een tweede keer op. En, zo werd mij verzekerd, niet uit beleefdheid. Alhoewel, het kan natuurlijk ook dat ze de overige gerechten nog smeriger vonden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Coquens – di 24 juli 2007”

  1. Klinkt wel lekker allemaal. Met salade kun je alle kanten op en rijst past bijna overal bij. Nu nog wat recepten voor barbunya en andere koude gerechten opzoeken. Bij mij thuis loopt de temperatuur soms op tot 35 graden en dan heb ik geen zin in warm eten. (Nee, de kachel brandt niet.)

    [sÇ: het koude-schotelseizoen is geopend.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *