Homo Vestiens – di 31 juli 2007

jassen

Na de schilderbeurt van mijn werkkamer moeten de kasten opnieuw worden ingeruimd. Vandaag: het campagnemateriaal.

In vergelijking met de geoliede actiemachine van de SP steekt GroenLinks af en toe wellicht wat bleekjes af. Niet dat GroenLinksers geen acties voeren, maar meestal hebben ze niet de uitgesproken behoefte zich daarbij nadrukkelijk als GroenLinkser te profileren. Kennelijk hebben GroenLinksers een natuurlijk wantrouwen tegen kuddegedrag en uiten ze dat onder meer door vooral niet herkenbaar te zijn als onderdeel van een club.

We zijn die schroom zo langzamerhand wel aan het overwinnen. En daarom durfden we het enige tijd geleden wel aan om GroenLinks-jassen te laten maken. Dat ging aanvankelijk bij de gemeenteraadsverkiezingen nog even mis, waardoor we zaten opgescheept met enkele honderden lelijke witte regenjassen die standaard te groot zijn. Voor de daaropvolgende verkiezingen werden aanmerkelijk mooier ogende en tevens ook duurdere jassen gemaakt. In twee verschillende smaakjes: de kleuren rood en groen.

Lange tijd zaten de jassen in een doos en was de maat die men nodig had vaak de onderste in de doos. Nu liggen ze gesorteerd op maat keurig opgevouwen in één van de campagnekasten. Handig. En het oogt ook zo heerlijk verzorgd.

Toen ik aan dit stukje begon, was ik nog even bang dat het onderwerp niet interessant genoeg zou zijn voor een weblog. En zowaar, deze vrees is geheel uitgekomen. Wat een saai leven heb ik toch.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

6 gedachten aan “Homo Vestiens – di 31 juli 2007”

 1. Ik wil een jassie als jullie nog een keer campagne starten. Dan winnen jullie.
  Vind je jij leven saai? Uit maar iets leuks zoals Zijne Hoogwardige Exellentie Monseigneur. De Man heeft iets universeel.!

  [sÇ: we hebben de jasjes net. dan ga ik ze toch niet meteen weer weggeven?]

 2. *gaaaaaaapp*
  Ja, heul saai…

  Nee zonder gekheid.. die vrees om als GL-er zichtbaar te zijn vind ik ook erg verbazend.

  [sÇ: weet je wat? volgend jaar gaan we een boottocht door de Amsterdamse grachten organiseren waar ze allemaal trots hun comming-out als GL-er kunnen beleven. of is dat weer te Randstedelijk gedacht?]

 3. Ik las je vorige berichtje en ik begon te geloven, dat je een hekel had aan opruimen.

  [sÇ: niet aan opruimen, aan alfabetiseren.]

 4. Is Telegraaf een links of rechtse krant ? Ze willen niet mijn reacties op telegraaf plaatsen.

  [sÇ: men zegt een rechtse krant. maar dit is allemaal natuurlijk wel erg off topic. ik plaats je reacties wel.]

 5. Ik denk dat je eerste alinea de kern raakt van een van de eigenaardigheden van GL. Ik zie het bij mijzelf ook. Maar wat doe je eraan? We zijn geen PVV-ers…

  [sÇ: stel je voor zeg. moeten we al die jassen gaan bleken.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *