Homo Aestimans – do 27 sept. 2007

Barst - foto Jaap van Kemenade

De evaluatie-vergadering van Breda Barst liep een beetje uit de hand. Het festival was dit jaar zo druk bezocht dat het sommigen een beetje boven het hoofd gegroeid was.

Barst was dit jaar een groot succes en ook financiëel is het festival bijzonder prettig afgesloten. We hebben nu een behoorlijke oorlogskas, waarmee we ook één of twee mindere jaren, bijvoorbeeld door slecht weer, niet meteen in de rode cijfers zitten.

Dat het aantal bezoekers van Breda Barst weer hoger was dan in voorgaande jaren, resulteerde bij sommige leden van de organisatie in het doen van nogal absurde voorstellen. Zo stelde iemand voor om het Valkenberg voortaan hermetisch af te sluiten en iedereen te fouilleren en elke tas om te keren om te kijken of er geen drank of wapens meegesmokkeld worden. Ik was het er niet mee eens.

Breda Barst is een feestje, voor ons en voor de bezoekers. Goed, het is de laatste jaren een groot feestje. Dat het een feest voor iedereen is, zorgt er juist voor dat er zelden opstootjes zijn. Een fuik waar iedereen eerst tien minuten in de rij moet staan, maakt die gezelligheid er niet beter is. En, bottom-line, als iemand iets mee naar binnen wil smokkelen, zeker iets dat op een steekwapen lijkt, zal dat dat altijd lukken.

Breda Barst is een feestje. Geen overbodige veiliheidsmaatregelen, omdat iedereen zich altijd maar bang laat maken. Wel een sfeer waarbij iedereen zich zo prettig voelt dat bezoekers zelf al ingrijpen als ze ergens een opstootje zin gebeuren. En security die vrolijk en vriendelijk is en de boel een beetje in de gaten houdt. Een positieve insteek, dat is de kracht van Breda Barst. En dat moet het ook vooral blijven.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Aestimans – do 27 sept. 2007”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *