Homo Remissus – wo 12 dec. 2007

Traan Laten

Het langer doorwerken in Den Haag wreekt zich niet omdat het ten koste gaat van de vrije avond. Dat is immers een eigen keuze. Het wreekt zich wel omdat er altijd een kans bestaat dat de avonddienstregeling weer eens in de knoop raakt.

Enkele minuten voordat de Intercity van 21.51 uur naar Breda diende te vertrekken, staarde ik nog steeds naar een leeg perron. Totdat de al gevreesde mededeling van de stationsomroepster over het perron schalde. Op last van de politie was tussen Delft en Schiedam geen treinverkeer mogelijk. Of ik maar wilde reizen via Gouda.

Ingepropt tussen te veel reizigers op het te krappe balkon van de te korte Koploper probeerde ik nog een telefoongesprek te voeren, maar rustig bellen was er niet bij. De trein vanuit Gouda naar Rotterdam bood vervolgens wel en zitplaats, maar helaas geen rust, aangezien een zwerffiguur meende ons te moeten fêteren op het nummer Redemption Song van Marley. Er schoot me maar niet te binnen voor welke zonde deze lijdensweg een aflaat moest zijn

Uiteraard was het op Rotterdam nog wachten op de intercity van 23.16 uur, die wel klaar stond, maar geen locomotief had. Gelukkig was er nog wel de sneltrein van 23.26 uur, die klaar stond op spoor zes, waarna vervolgens werd omgeroepen dat er ook een intercity reed op spoor 13, wat daar aangekomen toch niet zo bleek te zijn en waarna ik gelukkig nog net op tijd terug was bij spoor 6 om alsnog in de inmiddels uiteraard vertraagde sneltrein naar Breda te zitten, die vanwege de grote treinuitval voor het gemak nog maar een paar stationnetjes extra pakte, waarmee zij feitelijk een onvervalste stoptrein was geworden. Overigens had een groot deel van de ten onrechte naar spoor 13 gestuurde reizigers die trein niet meer gehaald, maar dat ter zijde. Treinreizen is overleven.

Overigens werd de hele vertraging deze keer niet veroorzaakt door een springer, maar door een gek met een nepwapen. Kennelijk kostte het de politie uren voordat in de trein, die ze had laten stilstaan op Delft Zuid, het neppistool in een prullenbak gevonden was. ‘Nederland tegen Terrorisme’ heet dat ongetwijfeld. ‘Nederland tegen Vertraging’ zou aanmerkelijk meer maatschappelijke onrust voorkomen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Homo Remissus – wo 12 dec. 2007”

  1. De NS maakt er vaak een rommeltje van, maar ik vind dat ze het in 2007 best ok gedaan hebben.

    Trouwens: als mensen geen vertraging meer zouden hebben om zich er enorm aan te ergeren, zouden ze vast andere dingen zoeken om zich er heel erg druk om te maken.

    Maar of dat nou helpt om die andere dingen op te lossen; ik weet het niet hoor…

    [sÇ: dat de deeltaxi, de NS en de mensheid in het algemeen het in 2006 nòg erger heeft gedaan, wil niet zeggen dat het dit jaar okay ging.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *