Homo Respondens – di 8 jan. 2008

rozekoek.nl

Het OLV-lyceum jubileert. En dus wordt er een reünie georganiseerd. En komt er ook een speciale jubileum-schoolkrant. Waarvoor ze mijn broer en mij samen wilden interviewen.

Het interview ging voornamelijk over media. Mijn broer en ik hebben namelijk allebei op professionele basis met media te maken. Mijn broer als verslaggever voor achtereenvolgens De Stem, NRC, Algemeen Dagblad en nu als hoofdredacteur van gemeentelijke publicaties. Ikzelf heb voor mijn werk als campagnemedewerker bij de Tweede Kamerfractie bij de NPS en Omroep Brabant gewerkt.

Het interview eindigde met een onverwachte en moeilijke vraag. De interviewers gaven ook eerlijk toe dat ze de vraag geleend hadden van het tv-programma van Wilfried de Jong. „Als je een koekje was, wat voor koekje zou je dan zijn?” Ik kon met de beste wil van de wereld geen fatsoenlijk antwoord op die vraag verzinnen. Tot grote verbazing van mijn broer overigens, die van mij al lang een gevat antwoord had verwacht.

„Wat voor koekje denk jij dan dat ik zou zijn?”, vroeg ik hem ongeduldig. De ogen van mijn broer glinsterden. „Een roze koek natuurlijk”, zei hij met een brede grijns.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Homo Respondens – di 8 jan. 2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *