Homo Negotians – ma 25 febr. 2008

rugby

De Bredase partijen van wat inmiddels de lerende coalitie is gaan heten, zijn bezig met een verdieping op het coalitieaccoord. Vandaag was de eerste plenaire onderhandelingsbijeenkomst.

De onderhandelingsdelegaties keken elkaar priemend aan. Met drukke armgebaren en veel gezwaai met papieren probeerde elke partij zijn eigen belangen te verdedigen. Af en toe werd er met een vuist op tafel geslagen.

Naarmate de middag vorderde werd er steeds drukker gepraat en harder geschreeuwd. Af en toe vielen er ongemakkelijke stiltes. De spanning was te snijden, de ogen werden samengeknepen, de wenkbrauwen stonden omlaag. Sturm und Drang aan de onderhandelingstafel.

Nee hoor, niets van dat alles. De sfeer was gemoedelijk en er was waardering voor ieders inbreng. Ik had zelfs baklava meegenomen ter ere van mijn verjaardag. Met honing win je nu eenmaal meer mensen voor je dan met azijn.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

9 gedachten aan “Homo Negotians – ma 25 febr. 2008”

  1. Gelukkige verjaardag!!! ;-)

    Je bent jarig op dezelfde dag als mijn jongste zoon.

    [sÇ: ik weet het niet zeker, maar ik denk dat ik dat wel een mooie gedachte vind.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *