Homo Iudicans – zo 13 apr. 2008

Wake op de voorronde van Breda Barst

Jawel, voor het vijfde, achtereenvolgende jaar kan ik de komende drie zondagen stukjes gaan wijden aan de voorronden van Breda Barst.

En als ik eerder een weblog had gehad, had ik wellicht ook over zes jaar, zeven jaar en acht jaar geleden kunnen rapporteren. Eerlijk gezegd weet ik niet precies hoe lang ik nu al in de decorgroep van het festival zit, en ik kan me eigenlijk ook niet meer heugen hoe lang het geleden is dat ik naar de bands kon kijken zonder daar vervolgens een jury-rapport over te moeten schrijven.

Gaat dat nu niet vervelen, vragen ze dan. Steeds maar weer de zelfde soort bandjes zien en er steeds opnieuw mee geconfronteerd worden dat alles dat tijdens en voorronde op een podium staat, muzikaal al wel eens eerder gedaan is. Maar daar heb ik geen last van. Ten minste, als een bandje een beetje enthousiast wil zijn.

Wat ik wel mis zijn trouwens de jonge honden. Vroeger wilde er nog wel eens een poepjonge punkband vangastjes van een jaar of vijftien op een podium staan, dit jaar is alles minstens tien jaar ouder. Dat is misschien leuk voor de technische kwaliteit, voor de Begeisterung op het podium is het veelal fnuikend.

Origineel zijn is misschien onmogelijk, dat wil niet zeggen dat je niet vol vuur en passie na kan apen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Iudicans – zo 13 apr. 2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *